Anette Slot

Anette Slot

Født 1959. I hele mit voksne liv har jeg brugt min kreative side. Er idag fuldtids kunsthåndværker og har sammen med min mand åbnet eget atelier og galleri, Galleri Tidsrum, hvorfra vi driver vores kunstneriske aktiviteter.

Det har været væven og vævningen, der har været mit fokus. I dag bruger jeg vævegarnet til traditionel tekstilkunst, men også – og ikke mindst – til mine upcyclede lampeskærme. Her har jeg fundet en måde at kombinere min passion for tekstilkunst med ønsket om at sætte miljøet og upcycling på dagsordenen. Upcycling er et af tidens ”hotte” ord. Upcycling kræver en proces og en god portion kreativitet og opfindsomhed. Det handler om at se muligheder,
tænke materialer på en anden måde og derved skabe noget nyt.

Ved at skabe et nyt design til gamle udtjente lampeskærme gives lamperne et nyt liv. Ved hjælp af hør- og uldgarn, ståltråd, pelsværk, læder og filtede stoffer m.v. bliver de til moderne farvestrålende unika. Ud over det usædvanlige materialevalg er det især farverne og deres sammensætning, der giver en oplevelse for øjet og en ”vitamin-pille til sjælen”. Men også i vores hjem kaster lampeskærmene et unikt farvefyldt lysskær i rummet og skyggespil på væggen bag lampen.

Et moderne hjem er ofte præget af minimalistisk eller nordisk smag og indrettet med vægt på
få ting og en rustik/natur farveskala. Mange oplever at denne indretning giver ro. En
lampeskærm og et par sofapuder med stærke farver vil tilføre rummet hygge, glæde og
positivitet, og der skabes harmoni i rummet.

Ofte har man en lampe man er glad for, som blot kræver en ny skærm. På denne måde giver
man lampen nyt liv samtidig med, at vi sparer på jordens ressourcer.

Se alle Anettes billeder her