fbpx

Prisvinder på VK19

Kaj Flemming Nielsen vandt 2. pris med billedet MOMENT OF STARLIGHT på VK19, der blev afholdt på Æglageret / Holbæk Kunstforening

Dommerkomitéen udtaler:

Et maleri med en geometrisk komposition. Prisen er valgt for den gennemarbejdede
opbygning og for værkets særlige stoflighed. Værket har en koloristisk rum-fornemmelse, der åbner billedfladen op for beskueren og tillader indtryk af rytme, takt og farveglæde.

MOMENT OF STARLIGHT

Galleri Tidsrums sommerudstilling

Galleri Tidsrum åbner lørdag den 21. juli dørene op for en sommerudstilling med fotokunst under overskriften ”Perspective 101”.

Udstillerne er to søstre, Stephany og Angelique Sanossian, som i dag er bosiddende i henholdsvis Barcelona og København, men er opvokset i Aleppo i Syrien, og deres familie har armenske rødder. Begge er aktive fotokunstnere, men det er første gang, de udstiller sammen. Armenien, Aleppo, Barcelona, København og nu Ruds Vedby, hvordan hænger det sammen?

Da Anette Slot og Kaj Flemming Nielsen sidste år startede Galleri Tidsrum blev kontakten knyttet. Da Galleriets mål i høj grad er at vise kunst, der er på forkant med, hvad der er aktuelt ude i verden, var det helt naturligt at forene kræfterne om en udstilling. Ruds Vedby, som vel er det mest trygge sted i verden at befinde sig, er en kontrast til den verden, der har været søstrenes virkelighed. Dette er også en grund til, at udstillingen er relevant, idet perspektivet er afhængig af ståstedet. Mode i Aleppo, en barnevogn i København og en lille idyllisk Ruds Vedby – tre vidt forskellige perspektiver på den aktuelle verden. At disse fotos rummer så megen livsglæde og håb, er måske ikke så enkelt, som vi i Ruds Vedby går og tror.

Stephany Sanossians billedserie ”Aleppo Fashion Week” er ikke ment som et udtryk for krig, ødelæggelse og nostalgi, men en idé om at kunst kan bygge på eksisterende billedelementer, som ved at blive tilføjet hinanden, skaber et nyt stykke kunst. ”Aleppo Fashion Week” er derfor kombinationer af elementer, som har fascineret kunstneren.

Angelique Sanossians billedserie ”Strolling Copenhagen” tager udgangspunkt i den nye verden efter Aleppo. På spadsereturen gennem København præsenteres barnevognen (og barnet) for den nye virkelighed i og på Københavns gader og pladser for hinanden. Billedserien er tillige udtryk for, at det er et privilegium at føde i Danmark, og følge Søren Kierkegaards råd om at gå sig lykkelig – du kan gå fra alle sorger og bekymringer.

Når de to søstres billeder ses i sammenhæng, er det bemærkelsesværdigt, at de begge søger et nyt udgangspunkt for tilværelsen til at bygge videre på, men med hvert deres perspektiv. Galleri Tidsrum glæder sig til at præsentere ”Perspective 101”, som er fotokunst af meget høj klasse, og håber, at mange vil benytte denne lejligheden til at kigge inden for i galleriet og fornemme denne verdens kontraster og håb for fremtiden.

Udstillingen åbner den 21. juli kl. 14-17, og er herefter åben hver torsdag, fredag, lørdag og søndag fra kl. 12-17 til og med søndag den 2. september.